Saturday, July 14, 2007

Hulp en ondersteuning


Hulp en ondersteuning


Met een Saarloos van de vereniging sta je er nooit alleen voor. Althans dat is onze ervaring en die van velen met ons. Zelfs met de meest onbenullige vragen over Ringo's gezondheid kunnen we terecht. Onze persoonlijk steun en toeverlaat is Lies van de Koekiesranch , de fokker van Ringo. http://www.vankoekiesranch.nl/

Ze staat altijd klaar om onze vragen te beantwoorden.

Voor haar is niets te veel als het om het welzijn van de Saarloos gaat. Zo dachten we een tijd geleden dat Ringo stikte, hij maakte van die vreselijke geluiden alsof hij geen lucht meer kon krijgen. Dit hadden we nog nooit meegemaakt met onze andere honden. Lies stelde ons gerust. Je hoeft niet naar de dierenarts te gaan, het is 'reverse sneezing', zei ze. Zo weten wij nu dus dat "reverse sneezing" een soort niezen is maar dan met inhalen, het lijkt op benauwdheid het duurt maar heel kort,maar toch schrik je ervan, gelukkig is het niets ernstigs. De meeste honden groeien erover heen.Ringo heeft er nu geen last meer van.

Maar ook als er iets mis is met onze andere hond Lola, raadplegen we altijd even Lies.
Zo had Lola laatst verlammingsverschijnselen. Ook al waren we al twee keer naar de dierenarts geweest, Lies had een andere visie erop die achteraf waarschijnlijk toch de juiste was: lichte dosis vergif. Ook met Lola heeft ze ons toen goede adviezen gegeven. Gelukkig is Lola nu weer beter.

Iedereen leeft met je mee. Zo had Ringo laatst een vreemd kaal plekje op zijn snoet. waarschijnlijk een irritatie maar ja het bleef zo lang en werd groter. Zowel van Lies, Diny als Arthur(eigenaar van Biryook) kregen we goede adviezen. Ringo's snoet is nu weer helemaal gaaf. Binnenkort moeten er hd-foto's genomen worden. We weten dat dat problemen op zal leveren want Ringo moet niets van vreemden hebben en de dierenarts is toch een vreemde voor hem. Een foto zonder narcose is dan ook niet mogelijk bij onze eigen dierenarts. Lies en Diny hebben hier veel ervaring mee en weten precies hoe de foto ook zonder narcose genomen kan worden en dus gaan we met Ringo naar Drenthe waar zij de dierenarts zullen bijstaan als de foto's worden gemaakt. Zusje Runa komt dan ook. Geheel belangeloos en kosteloos doen zij dit voor ons. Is dat niet fantastisch dat we meer dan 30 jaar ervaring zomaar gratis tot onze beschikking hebben ?
Peter van der Palm