Friday, September 28, 2007


Saarlozen zijn heuse Houdini's


De Saarloos is een ontsnappingskunstenaar. Vergeet dit nooit ! Er zijn verhalen dat Saarlozen over een hek van 2 1/2 meter kunnen klimmen(niet springen dus !). Nu zal je eigen Saarloos niet zo snel bij jou weglopen maar wel van het logeeradres waar je hem/haar veilig achtergelaten denkt te hebben.

Een paar maanden geleden is er ook een jonge Saarloos ontsnapt van zijn logeeradres , op de eerste dag van het verblijf daar, terwijl hij het gezelschap had van een leuk Saarloosteefje. Hij sprong over het hoge hek en weg was hij. Ze hebben de hele dag gezocht en zagen steeds een glimp van hem maar benaderen konden ze hem niet. De baasjes moesten terugkomen van hun trip naar Parijs. Midden in de nacht kregen ze een telefoontje van iemand uit het dorp die zei dat ' de wolf' bij hem in de tuin sliep. Zijn baasjes waren de enigen die hem konden benaderen, eind goed, al goed.


Momenteel is er weer een teefje zoek , een herplaatser die op een nieuwe baas wacht. Ze was op haar logeeradres met een groep andere Saarlozen, genoeg gezelschap dus. Toch heeft ze een gat in de omheining weten te maken en heeft daarbij zelfs ook het schrikdraad doorgebeten !
Ze is al een paar dagen zoek, in een groot bos. Mocht het teefje over een paar dagen nog steeds zoek zijn dan gaan we met de rasvereniging een grote zoektocht organiseren.


Vakantie blijft een moeilijk punt. Het beste is je Saarloos gewoon meenemen maar soms kan dat niet. Hans & Marianne hebben als proef Baruch en Chaim(hun herder) twee dagen laten logeren in een dierenpension dat veel af weet van Saarlozen. Ze waren meer dan tevreden. Baruch heeft het prima doorstaan. Er waren daar ook geen ontsnappingsmogelijkheden voor de Houdini's.
Zo ga je tenminste met een gerust hart op vakantie.


Peter van der Palm