Saturday, September 12, 2009




Hier zit een luchtje aan


Bij onze vereniging (http://www.saarlooswolfhonden.nl/) gaat het niet om grote aantallen puppies. wij fokken niet voor het geld. Bij ons gaat het er om dat de foklijnen kloppen en dat al onze honden een goed leven hebben. Wij bieden een levenslange begeleiding en nemen de hond terug als u er niet meer voor kunt zorgen. Omdat wij een centraal fokbeleid hebben (de vereniging bepaalt welke honden het best bij elkaar passen.) is het ons gelukt alle commercie buiten de deur te houden. Ook hebben wij niet alleen gezonden honden ze zijn op shows ook de mooiste honden.
Dat er buiten de vereniging meer wolfhonden rondlopen dat klopt, maar Saarlooswolfhonden vindt u alleen bij onze vereniging. Buiten onze vereniging zijn er stiekem allemaal verschillende andere rassen ingefokt zogenaamd om het ras te verbeteren, waardoor het uiterlijk en het innerlijk van de van oorsprong Saarlooswolfhond veranderd, ook zijn er een grote hoeveelheid ziektes opgedoken. Als het geldelijk gewin een grote rol gaat spelen wordt er nergens meer op gelet en krijg je een grote puinhoop.
Dan kan je nog zo veel mooie verhalen schrijven (http://www.saarlooswolfhonden.web-log.nl/) met grafiekjes maar dat is allemaal lulkoek. Dit is mijn persoonlijke mening.
Peter van der Palm.


Nog even dit uit "saarlooswolfhondenweetjes"
Kijk maar eens naar mijn aantallen over de periode 1993 t/m 2008:Totaal van de NVSWH geboren in Nederland = 401Totaal van de NVSWH inclusief Buitenland = 429Totaal buiten de NVSWH geboren in Nederland = 473Totaal buiten de NVSWH inclusief geboortes in Buitenland =1321En waarom moet je zoveel Saarlooswolfhonden fokken?Je fokt om de populatie in stand te houden, je hoopt stap voor stap het ras richting de ideale Saarlooswolfhond, zoals die in de rasstandaard beschreven staat, te brengen en iets uit te breiden, zodat je genoeg foklijnen overhoudt om mee verder te gaan.Buiten de NVSWH wordt enkel en alleen maar voor het geld gefokt. Waarom heb je anders 3x in 1 jaar een nestje? En dit betreft alleen maar een Nederlandse rasvermeerderaar, fokker wil ik heb niet noemen.En waarom heeft Skog meer dan 9x gedekt? De echte kenners zien toch meteen dat dit geen Saarlooswolfhond is. En de nakomelingen? Veel wit op het lichaam, is dit dan des Saarloos? Welnee, er moet geld verdiend worden.Skog komt rechtstreeks uit Inteelt, wat Johan B. en de hele AxxS zo verfoeien. Waarom dan puppen afnemen van deze inteelt lijn .................zie website
www.saarlooswolfhondenweetjes.blogspot.com