Thursday, March 05, 2009

Adopteer een wolf
Voor maar 55 euro per jaar kan je een wolf adopteren, wij hebben besloten dit te doen. Het is de wolvin Zoë geworden. Hieronder een stukje van de website van Peter Lennertz http://www.wolf-center.eu/ Het is ook zeker de moeite waard om zelf (alleen volgens afspraak) een bezoek te brengen aan de wolvenopvang.




Nuri en Zoë

Op maandag 21 december 1998 zijn we in het Provinciaal recreatiepark Puyenbroek (Oostvlaanderen) acht wolven gaan halen. Deze dieren zaten daar op nog geen 200 vierkante meter. Echt veel over hoe oud de wolven zijn of hun karakter wist men er niet te vertellen. Wel zijn we er achter gekomen dat de leeftijd van zes wolven variëren van drie tot zeven jaar, en de geslachten zijn verdeeld in vier reuen en twee teven. De jongste zijn geboren in mei 1998, en het is een reu en een teef. Het zijn Noord – Amerikaanse wolven (Grijze wolven). De zes oudere wolven vormen een roedel, waarvan de alfa reu de naam heeft gekregen; Chakotay, de bèta reu; Kamatz, de derde in rang; Shunka, de vierde in rang; Yukon. De teven hebben als naam gekregen: de alfa Chamook en de bèta Matzi. We noemen dit roedel Chakotay’s pack. Jammer genoeg is op vrijdag 30 augustus 2002 Chamook overleden op 11 jarige leeftijd, enkele weken later zijn Kamatz en Shunka op ongeveer dezelfde leeftijd overleden. Op 11 augustus 2004 is Yukon van ouderdom overleden op een leeftijd van 14 jaar. Op 15 jarige leeftijd is Chakotay gestorven op 05-06-2007. Heel triest en bijna niet te geloven, maar wat we vreesden is uitgekomen. Matzi heeft het overlijden van Chakotay niet kunnen verwerken en is hem gevolgd. Matzi is dan zelf overleden op 14-06-2007
De twee jongste hebben de volgende namen gekregen, de reu heet Nuri (Noeri), de teef heet Zoë.De jongste zijn al niet meer zo jong in mei 2009 worden ze 11 jaar.

Peter Lennertz