Friday, July 17, 2009

Ringo en Lavinya

Deze schitterende foto is gemaakt door Yvon

Als Ringo zijn vriendin Lavinya ziet kan hij zich niet meer bedwingen en komen al zijn mannelijke gevoelens naar boven. Kijk voor meer foto's op www.wolvinya.blogspot.com of op www.wolfdendogs.blogspot.com


Goed verhaal
Op de site van onze vereniging staat een duidelijk verhaal van Jan Verbeek over onze populatie Saarlooswolfhonden Kijk op www.saarlooswolfhonden.nl (nieuws)voor het hele verhaal.

Dat onze effectieve populatie kleiner is dan 1000 individuen zal voor eenieder wel duidelijk zijn. Dat ze kleiner is dan 200 ook. Dat ze dus totaal ongeschikt is om aan de vrijheid-blijheid-fokkers over te laten ook!Dat wij al meer dan 30 jaar vanuit een zeer bewuste en verantwoorde houding dit ras proberen verder uit te bouwen is een unicum in de hele fokkerijwereld. Dat vanuit wetenschappelijke hoek onze houding tegenover het beheer van onze populatie (zelfs al is het maar tijdens dit fokkerssymposium) wordt bijgetreden is hartverwarmend.Het is voor onze populatie een grote zegen dat door een aantal mensen vanaf het begin van hun grote inzet voor dit ras de juiste keuze voor een centraal gestuurde fokkerij hebben gemaakt.Hun keuze was niet alleen visionair, maar ook wetenschappelijk de juiste.De consequentie waarmee zij reeds al die jaren blijven ijveren voor deze fokkerijdoelstellingen is uniek en strekt tot voorbeeld van velen. Zij zijn dan ook niet voor niets de dragers van een gouden en zilveren erespeld van onze vereniging. Maar al hun inspanningen zouden voor niets zijn, indien zij hun visie niet hebben kunnen overbrengen op de vele anderen die mee in dit verhaal zijn gestapt. Een grote verantwoordelijkheid rust op alle leden om de mogelijkheden te blijven scheppen dit fokbeleid consequent te kunnen blijven verder zetten.Deze populatie is nog veel te kwetsbaar om aan haar lot over te laten. Een actieve houding van de leden, inzake beschikbaarheid van hun honden voor de fokkerij en aanwezigheid op inventarisatiedagen en clubmatchen kan bergen verzetten.Actieve interesse en betrokkenheid is een grotere garantie op voortbestaan van ons ras dan een comfortabele afwachtende houding.Een vereniging die kan rekenen op een grote schare van actieve, in loyaliteit betrokken leden is de beste garantie dat de Saarlooswolfhond er ook nog voor onze achterkleinkinderen zal zijn.Wanneer we de Saarlooswolfhond ernstig nemen én zijn voortbestaan willen garanderen, dan moeten we eens te meer beseffen dat het verder zetten van het gevoerde fokbeleid géén keuze kan zijn maar een verplichting is.Op de ledenvergadering verwoorde Kees hoe fijn het was om op Animal Event als rasvereniging te kunnen schitteren met een “wij-gevoel” dat door het publiek hoog gewaardeerd werd.Dit “wij-gevoel” om samen zorg voor deze kleine populatie te dragen is de beste garantie dat het kan blijven bestaan.
Jan Verbeeck