Tuesday, August 21, 2007

Het contract
Plaatsingsovereenkomst

Toen wij Ringo ophaalden bij Lies de fokker hebben wij ook een contract getekend waarin wij een aantal dingen beloven.
Enkele punten uit het contract:
-niet zelf de hond inzetten voor de fok dit wordt namelijk door de vereniging bepaald.
-de hond moet in huiselijke kring gehouden worden en dus niet in een kennel.
-meewerken aan medisch en wetenschappelijk onderzoek.
-medewerking verlenen aan de fok.
(als je niet wilt fokken met je hond kan je dit kenbaar maken bij inschrijving voor een pup)
-de hond teruggeven aan de vereniging als je er niet meer voor kunt zorgen.
Ik zie dit contract niet alleen als een rechtsgeldig document maar meer als een
persoonlijke belofte aan de vereniging en de vereniging dat zijn wij, de leden.
De gecentraliseerde fok is echt in het belang van het ras en voorkomt dat er net zoals bij andere rassen gefokt wordt puur uit winstbejag door broodfokkers.
Wie zijn belofte breekt is geen knip voor zijn neus waard.
Peter van der Palm

7 comments:

wolvinya said...

Heel goed Peter!
Ik sta vierkant achter het unieke beleid van onze Vereniging; Alles in het belang van de honden.
Geen misbruik van de honden,geen commercie,geen leed.

Zo zou iedere dieren-Vereniging moeten zijn!!


LOV~E~

Anonymous said...

Ik zie het als een Wurg contract omdat ikzelf uitmaak wat ik met mijn hond doe en niet de vereniging en als alles in het belang van de honden zou zijn dan zou er niet zoveel PRA voorkomen binnen de RV en zouden ze hier meer open over zijn i.p.v. het probleem te negeren en net doen of er niets aan de hand is

Anonymous said...

S.V.P geen berichten zonder naam.

Peter van der Palm

Anonymous said...

PRA PRA PRA PRA PRA PRA PRA PRA PRA
Jullie lijken wel een stelletje beo's.Houden jullie papegaaien ipv honden ?????

Ik denk dat ik maar kies voor een teckel.

Gijs Kramers

Anonymous said...

De reden dat PRA steeds herhaald wordt is omdat de NVSWH als een kind behandeld dient te worden je moet het constant blijven herhalen totdat ze op een dag inzien dat er wat aan de hand is.

ps teckels zijn ook leuke honden maar let op Teckels kunnen gevoelig zijn voor problemen met de tussenwervelschijven (hernia). Incidenteel komen erfelijk bepaalde oogafwijkingen voor. Fokdieren worden hierop onderzocht. Bron RVB

Anonymous said...

vergeten naam bij bovenstaand bericht te plaatsen.

Klaas de wild

Anonymous said...

Ook ik heb lang gedacht dat het een prima contract was Peter, heb het zelfs ondertekend, tot een bevriende jurist van ons het onder ogen kreeg en er vreselijk om moest lachen. Helaas Peter, het contract mist iedere rechtsgrond. Het is of je een fiets koopt bij een fietsclub (een hond is volgens de wet een onroerend goed, een "zaak" net als een fiets, raar maar waar) De fietsclub bepaalt vervolgens dat je alleen maar van Rotterdam naar Vlaardingen erop mag fietsen en wel van 07.00 tot 12.00 uur. Je mag de fiets nooit verven en als je toch een andere kleur wilt, dan moet je eerst toestemming vragen aan de club.

Jij mag het contract natuurlijk best zien als een persoonlijke belofte aan de fokker en de rasvereniging. Ik ben van mening veranderd. Persoonlijk vind ik dat je zelf de verantwoordelijkheid voor je hond moeten nemen en niet al je rechten en zeggenschap over je hond moet overdragen aan een vereniging.

En altijd maar die commerciële fokkers buiten de rasvereniging, die uit zijn op geld. Jij schijnt dat nu ook al te weten en voor waar aan te nemen. Wie zijn dat toch? Maar jij weet toch ook wel dat wie commerciële fokkerij met Saarlooswolfhonden bedrijft een beetje dom bezig is? Als je snel geld wilt verdienen, kun je toch veel beter een klein modehondje nemen die twee keer per jaar loops is, weinig geld kost, nauwelijks plaats inneemt en waar een hele grote afzetmarkt voor is? Maar een Saarlooswolfhond? Laat me niet lachen.

Laat je dus niet om de tuin leiden door praatjes van een grote particuliere kennel die graag voor een rasvereniging wil doorgaan en de concurrentie het liefst op de brandstapel zou willen zetten. Verdiep je eens in de echte geschiedenis van de SWH en het zal je duidelijk worden.

Geloof pas in sprookjes Peter, als je de kabouters met eigen ogen hebt gezien en de elfjes hebt zien rondvliegen!

Vriendelijke groet, Johan.