Friday, October 19, 2007

NIEUWE WOLVENPUPS


5 Poolwolven pups plus 1 extra te zien in het wolfcenter
Peter en Leny hebben er 6 schitterende poolwolvenpups bijgekregen op de wolvenberg. Oorspronkelijk zouden ze er 5 meenemen maar een paar dagen voordat ze de pups zouden ophalen, belde de dierentuin op om te vragen of ze er nog 1 extra bij konden hebben.
De wolfjes zijn 6 maanden oud en komen uit de ZOO in Wuppertal . Ze zijn van 2 verschillende moeders.
Het overbrengen ging erg makkelijk en toen de wolfjes in hun nieuwe omgeving werden losgelaten vluchtten ze niet maar liepen rustig achter elkaar het gebied in.
Ik weet zeker dat ze bij Peter en Leny een heel goed leven zullen krijgen.
Om te gaan kijken eerst een afspraak maken.
Wij zijn ook erg benieuwd en willen zo snel mogelijk komen kijken.
The Wolf Conservation Assotiation.
Peter van der Palm.






Peter van der Palm.




5 comments:

Peter said...

Hoi Peter,

Als je het verhaaltje goed leest kom je erachter dat het zes Poolwolven zijn.

Groetjes vanaf de berg,
Peter, Leny en José

Peter van der Palm said...

Slordig !
Sorry Peter, inmiddels gerectificeerd.

Grr,Ptr

Anonymous said...

Dierentuinen zouden hun verantwoordelijkheid eens moeten aanvatten en anticonceptie moeten toepassen voor de dieren, zodat dit gezeul met jonge dieren naar andere plekken overbodig wordt. De op zichzelf sympathieke opvang houdt dit verwerpelijke systeem op de been.
Laendewikse Raymond.
Dieren bescherming. Vlaanderen.

Anonymous said...

Hoi Raymond,

Ik begrijp dat je hart op de goede plek zit maar dat is toch wel wel een boute uitspraak die je doet over de wolvenopvang. Allereerst weet je niet alle feiten dus misschien reageer je iets te snel en te heftig. Trek je jouw gedachtengang door dan kunnen we ook zeggen dat dierenasiels het onverantwoordelijke gedrag van honden- en katteneigenaren in stand houden.Het is wel makkelijk zo'n asiel waar je je hond kan dumpen als die niet meer bevalt.
Dit is wel erg kort door de bocht, vind je ook niet. Gelukkig zijn er opvangplekken voor honden, katten, paarden, apen(stichting Aap) en gelukkig ook voor wolven ! Je hebt wel een punt dat dierentuinen wat zorgvuldiger met hun fokprogramma's zouden moeten omgaan.
Groet, Peter

Anonymous said...

De hondenhandelaren op de vogeltjesmarkt in Antwerpen waren ook blij dat er opvang was. Dat was de verkoop aan goedwillende mensen van hun handel. Trouwens een ondoordachte en arrogante aanname van u dat ik niet alle feiten zou kennen. U behoeft voor een princip Onze Lieve Heer niet te zijn om vooraleerst alle feiten te kennen. Mijn mening gaat uit van een princip. Helaas zou uw argumentatie een toogstrateeg niet misstaan. Zoiets als: het is maar goed dat er boefkes zijn, anders stonden de cachotten leeg en hadden de sjampetterkes geen werk. Van een Zoo mag men werkelijk meer verantwoordelijkheid verwachten dan van de burgerman. En die verantwoordelijkheid nemen ze niet, omdat er toch wel opvang is. Dat is schandalig, want daarmee wordt het systeem in stand gehouden. Maar ook door de goedwillende opvang.
Laendewikse Raymond.