Saturday, July 26, 2008

Het boek over de Saarlooswolfhond
Er is nu een nieuw boek over de Saarlooswolfhond, we hebben het al bijna uit.
Wij vinden het verhelderend en leerzaam.
Zowel de inhoud als de uitvoering maken dit boek tot hét standaardwerk van het ras.
Zeer de moeite waard voor iedereen die alles wil weten over de Saarlooswolfhond, de vereniging , geschiedenis en nog veel meer.
Het boek is te bestellen via www.saarlooswolfhonden.nl
Doen !!!
Peter van der Palm,

2 comments:

Anonymous said...

Ik heb het boek zelf niet gekocht, maar gekregen van een vriendin op mijn verjaardag omdat ik geïnteresseerd ben in wolven en wolfhonden. Het viel me op dat er nogal wat taalfouten in staan. Er wordt ook behoorlijk fel uitgehaald naar de heer Saarloos, zijn weduwe en zijn dochter. Dat is niet netjes, want zij kunnen zich niet verweren. Er wordt zeer negatief over hen geschreven terwijl zij toch het ras hebben gemaakt.

Over de Saarlooswolfhond en zijn geschiedenis kun je veel lezen op het internet. Ik zag dat er ook een andere rasvereniging is in Nederland. Op hun site lees ik een ander verhaal over de geschiedenis. Ik ken geen van beide verenigingen, maar welke van de twee versies is nu (meer) de waarheid?

Over een tijdje wil ik een Saarlooswolfhond aanschaffen, maar een standaardwerk over de Saarlooswolfhond kan ik dit boek niet noemen. Wel mooie foto's en een goed verhaal over het gedrag.

Liefs, Yolanda van den Berg

Anonymous said...

Beste Yolanda,

Jammer dat je het boek niet op z'n waarde hebt weten te schatten. Even voor de goede orde: de heer Saarloos heeft weliswaar de aanzet gegeven tot het onstaan van de SWH maar heeft het ras niet 'gemaakt'. Dat de Saarloos zich ontwikkeld heeft tot de prachtige en gezonde hond die hij nu is, is niet de verdienste van de familie Saarloos maar komt door de inzet van vele anderen die het ras juist hebben weten te redden.

Ik hoop dat je snel een Saarloos zult krijgen. Een Saarloos schaf je namelijk niet aan, het is geen zaak, geen ding, iedere Saarloosliefhebber zal het met mij eens zijn.

Ik geloof dat de AVLS binnenkort een open dag heeft. Ga daar eens kijken, volgens mij voel je je daar goed thuis.

Veel plezier met je toekomstige Saarloos.

Groet, Peter